top of page

RISICO ANALYSE:

BowTieXP Software

RMC English website
RMC Dienstverlening

RMC is een wereldwijde implementatiepartner van CGE Risk Management Software. Wij bieden volledige ondersteuning, training, coaching en aanvullende diensten die klanten helpen om het maximale

resultaat te behalen uit de gedane software investeringen. Doel is om met de gekozen software modules optimaal te benutten om veiligheidsmanagementsystemen te versterken en beter te presteren op het gebied van veiligheid. l

RMC is in staat om als inhoudelijk expert de implementatie en adoptie van software binnen klanten te begeleiden. Wij richten ons daarbij met name op de niet-technische software zaken, maar wel op het ontwikkelen van de gewenste kennis en competenties om effectief gebruik te kunnen maken van de software. Dit gaat dus verder dan alleen het trainen van eindgebruikers. Wij kijken hoe de software (een stuk gereedschap) het best kan worden ingezet om bedrijfsprocessen en het beheer van risico's het beste kan worden ondersteund. Wij richten ons daarbij ook op het trainen en begeleiden van stakeholders. Uiteraard bieden wij ook trainingen aan voor eindgebruikers op diverse niveaus. 

Over BowTieXP

BowTieXP is wereldwijd de meest gebruikte software oplossing die is gebaseerd op de bowtie methodiek. De software maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een bowtie diagram te ontwikkelen. BowTieXP is uniek doordat het complexe scenario's eenvoudig kan visualiseren en inzichtelijk kan maken. Tevens kan het inzicht geven in benodigde verbeteringen ten aanzien van risicobeheermaatregelen. 

Een bowtie diagram maakt een overzichtelijk beeld van de risico's binnen een bepaald scenario. De opzet van een bowtie maken zowel de preventieve als de repressieve maatregelen duidelijk zichtbaar binnen een scenario. BowTieXP maakt de ontwikkeling en analyse van risicoscenario's eenvoudig op een gebruiksvriendelijke manier. Tevens kunnen met behulp van de software analyses worden uitgevoerd om de effectiviteit van barrieres in veranderende omstandigheden te testen. Op basis van deze analyses kunnen inzichten worden ontwikkeld in de effectiviteit van beheersmaatregelen. 

BowTie-XP-600x279.png
BowTie-Server-1-600x257.png
Audit-XP-600x277.png

Thanks! Message sent.

bottom of page